14:55 ч.

25.05.18

1 мин.

0

15

0

Израел обвини Брюксел, че финансира терористични организации

от редактор |

Израел обвини Брюксел, че финансира терористични организации

Израел отправи обвинения към Европейския съюз във финансиране на неправителствени организации, които са противници на управляващите и поддържат връзки с терористични организации. По този начин Брюксел сам нарушава собствените си правила, подчертаха от Министерството на стратегическите въпроси на Израел, отбелязва водещото германско издание Der Spiegel, цитирано от Агенция "Фокус".


В Израел е налице „загриженост, че парите на европейските данъкоплатци се използват за подпомагане на връзките с терористични организации", се казва в доклад на израелското министерство. В документа се подчертава, че през 2016 г. ЕС е платил на норвежката организация Volkshilfe 1,76 млн. евро, но след това е установено, че тя поддържа връзки с „Хамас" и Народния фронт за освобождение на Палестина (НФОП). И двете организации са класифицирани от ЕС като терористични, подчертават от редакцията.


През 2016 г. ЕС е отпуснал повече от пет милиона евро на организации, които открито се противопоставят и бойкотират властта в Израел. Сред тях са ирландската организация Trócaire, която е получила 520 хил. евро. „Тя инициира и подкрепя петициите, призоваващи ЕС да наложи икономически санкции на Израел", се казва в доклада.


„Очаквам ЕС да поддържа обявнената политика на противопоставяне на бойкота на Израел и да не подкрепя организации, които имат с връзки с тероризма", подчерта министър Гилад Ердан.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:51 · 27.05.2018
Израeл историчeски има право да зима всякакви мeрки и с право взимат мeрки 50 пъти надвишаващи всeки удар срeщу тях , eдин палeстинeц камък да хвърли 20 падат застрeляни цяла Арабиа иска да ги смажe , колкото повeчe Исраeл трeби араби толко по добрe И иранци също под ножа
Потребител · 15:41 · 26.05.2018
PO GOLEMI TERORISTI OT USA I IZRAEL I NAKSATORI NA TERITORIII NE SA POZNATI V SVETA
Потребител · 12:40 · 26.05.2018
ЗНАЧИ СПОРЕД ШОПСКАТА КУРВА ГНУСНА КОГАТО НЯКОЙ КАЖЕ ИСТИНАТА НА ГЛАС ЧЕ ИЗСРАЛ Е ТЕРОРИСТИЧНА ДЪРЖАВА И ВЪОРЪЖИ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ЗА ДА СВАЛИ БАШАР ОТ ВЛАСТ ВЕДНАГА ГО ОБВИНЯВАТ В АНТИСЕМИТИЗЪМ. ЯВНО ШОПСКАТА КУРВА ГНУСНА НЕ ПРАВИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ЕВРЕЙСкИТ НАРОД И ТЕХНИТЕ УПРАВНИЦИ ЦИОНИСТИ
Shopeto · 14:31 · 26.05.2018
@Потребител Явно според простаците, всеки който не е на тяхното мнение, има някакви отклонения - за предпочитане сексуални, че така звучи по-обидно.
ИД ги въоръжи Саудитска Арабия, ама това за теб са сигурно само детайли. Освен това се обзалагам, че и представа нямаш какво точно е Ционизъм.
Потребител · 15:43 · 26.05.2018
@Shopeto ПО ГОЛЕМА КУРВА ДЖЕНДЪРСКА ОТ SCGOPA НЕМА
BarakBaghdadi · 19:30 · 26.05.2018
@Shopeto Тролът Шопето е много културен.....но мега лъжлив!

ИД ги въоръжи Саудитска Арабия....а кой въоръжава СА? САЩ, СА и Израел не са ли заедно срещу Асад и Иран? Да не би СА да действат без да се координират със САЩ и Израел? Кой си мислиш, че се хваща на плитките ти лъжи?

Ционизъм е същото нещо като Ислямизмът и Фашизмът. Ако знаеш нещо повече за Ционизмът, кажи ни, чакам....
Shopeto · 08:33 · 27.05.2018
@BarakBaghdadi Чакаш напразно, с теб съм се отказал да обсъждам каквото и да било. Ако имаш интерес да водим нормална дискусия, първо си смени тона и се опитай да се държиш като възрастен човек, а не като някой пубертет, който не може да се нарадва на свободията, когато си анонимен в нета.
BarakBaghdadi · 10:49 · 27.05.2018
@Shopeto Палячо, не ми играй на ощипана мома, защото си много смешен и жалък! Ако не лъжеше безобразно, нямаше да те наричам лъжец!

Хайде сега се оптай да ни обясниш що е Ционизъм, защто от думите ти излиза, че си много наясно, а ние не.
Shopeto · 20:35 · 25.05.2018
Едно време в България се гордеехме с това, че сме си спасили евреите от Хитлер и не познаваме антисемитизъм. Междувременно... виж под мен:
BarakBaghdadi · 23:45 · 25.05.2018
@Shopeto Какво има да се види? Очаквано се оптиваш да ме обвиниш в антисимитизъм :-)
Елементарен и много предвидим трол.
BarakBaghdadi · 13:50 · 25.05.2018
Ако почнем да се ровим какви терористични организации са финансирани от Израел и те самите какви гнусни неща са забъркани, край няма да има...ама какво от това?
BarakBaghdadi · 13:48 · 25.05.2018
New York Times Reporter David Shipler cites the Israeli military governor of Gaza as boasting that Israel expressly financed the fundamentalists against the PLO:
"Politically speaking, Islamic fundamentalists were sometimes regarded as useful to Israel, because they had conflicts with the secular supporters of the PLO. Violence between the two groups erupted occasionally on West Bank university campuses. Israeli military governor of the Gaza Strip, Brigadier General Yitzhak Segev, once told me how he had financed the Islamic movement as a counterweight to the PLO and the Communists. 'The Israeli Government gave me a budget and the military government gives to the mosques,' he said."
BarakBaghdadi · 13:48 · 25.05.2018
According to Charles Freeman, former US ambassador to Saudi Arabia,
"Israel started Hamas. It was a project of Shin Bet [Israeli domestic intelligence agency], which had a feeling that they could use it to hem in the PLO."
BarakBaghdadi · 13:48 · 25.05.2018
According to Robert Dreyfuss, author of "Devil's Game: How the United States Helped Unleash Fundamentalist Islam":
"And beginning in 1967 through the late 1980s, Israel helped the Muslim Brotherhood establish itself in the occupied territories. It assisted Ahmed Yassin, the leader of the Brotherhood, in creating Hamas, betting that its Islamist character would weaken the PLO."
BarakBaghdadi · 13:47 · 25.05.2018
хехе, терористична държава се е загрижила къде отивали европейските пари, цинизъм! Чудя се докъде може да стигне наглостта на ционисткият режим в Израел?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент