Инструкции за действие при кризисни ситуации за жителите на Манчестър

Инструкции за действие при кризисни ситуации за жителите на Манчестър | StandartNews.com

Полицията в Манчестър изпрати имейли с инструкции и съвети за действие при кризисни ситуации и атентат,съобщава bTV.

„Бягай, скрий се, говори", гласи съобщението. Българският компютърен специалист Ивайло Тодоров също го получава. „Това е хубаво от една страна, но не ми е любимата сутрешна поща", казва той.

Полицията съветва хората да са бдителни, но не тревожни. Инструкциите са част от действията, свързани с повишеното ниво на терористична заплаха, което Великобритания обяви.

Властите съветват в подобна ситуация хората да бягат, да се скрият и да се обадят на службите за сигурност, както и да изключиш звука на телефона си.

Междувременно разследващите са по следите на терористична мрежа, оперирала в Манчестър. Претърсват се различни адреси в града, като при една от операциите полицията извърши и контролиран взрив.

Арестите на заподозрени в съпричастност към атентата продължават.

Великобритания прекъсна обмена на секретна информация със Съединените щати, тъй като в „Ню Йорк Таймс" се появиха фотографии на отломките от нападението и раницата, в която вероятно е била сложена бомбата. Течът на информация създаде напрежение между британското разузнаване и американските им колеги.

Според полицията в Манчестър това може да подкопае разследването.

Салман Абеди е бил в Германия четири дни преди атаката, съобщи днес телевизия "Скай нюз", цитирайки германското разузнаване, предаде Ройтерс. Абеди е бил в Дюселдорф, на около 480 километра западно от Берлин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай