10:55 ч.

13.06.18

1 мин.

0

5

0

Холандска партия организира конкурс за карикатури на пророка Мохамед

от редактор |

Холандска партия организира конкурс за карикатури на пророка Мохамед

Партията на свободата на холандския антиислямски политик Герт Вилдерс ще организира конкурс за карикатури на пророка Мохамед, предаде Ройтерс. Партията уточни, че намерението й да организира състезанието в обезопасените си офиси в холандския парламент е било одобрено от холандската служба за борба с тероризма.


Публикуването на карикатури на ислямския пророк Мохамед е предизвиквало бурни реакции в миналото.


През 2015 г. ислямистки екстремисти убиха 12 души в парижкия офис на френския светски сатиричен вестник "Шарли Ебдо", който беше публикувал карикатури на пророка Мохамед, а през 2005 г. отпечатването на дузина такива карикатури в датски вестник предизвика кървави протести в редица мюсюлмански страни.


Партията на свободата на Вилдерс е най-голямата опозиционна сила в парламента, след като стана втора на изборите през март. Вилдерс е призовавал за забрана на Корана и е заявявал, че ислямът е тоталитарна религия.


"Свободата на словото е застрашена, особено за критици на исляма. Не бива никога да допускаме това. Свободата на словото е най-важната ни свобода", се казва в изявление на Вилдерс.


Конкурсът в холандския парламент ще се състои по-късно тази година. За съдия е поканен американският карикатурист Бош Фостин, който спечели подобно състезание в Гарланд, щата Тексас, през май 2015 г. Източник: БТА Герт Вилдерс
Коментирай


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 07:25 · 16.06.2018
,,Не питай,кой е глупака,той сам си се показва"-после мюсюлманите са виновни.Тези чифути не спират да нагнетяват напрежение между религиите.
Потребител · 11:06 · 14.06.2018
не бъзикай баба си по пъпа
Потребител · 17:40 · 13.06.2018
Еврогеювете тотално се побъркаха
Потребител · 16:15 · 13.06.2018
Наистина нещастник. В ислямската традиция рисуването на пророци и на хора изобщо е забранено, а окарикатуряване е пълно кощунство. Каквито и да са политическите ти позиции, не е добре да се гавриш с онова, което е свята за хората в определена религиозна традиция. По-продуктивно би било да обяви конкурс за карикатури на Сорос и на всички онези т. нар. политически лидери от ЕС, които съсипват традиционната християнска култура на Европа. Религиозните хора нямат вина за безумията на политиците.
Потребител · 11:39 · 13.06.2018
Нещастник.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар Кирилизирай



Новините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент