12:45 ч.

07.06.18

1 мин.

0

7

0

Хиляди скандират: Македония е гръцка, няма да я предадем на никого

от редактор |

Хиляди скандират: Македония е гръцка, няма да я предадем на никого

Хиляди гърци се събраха на обявените протести в редица градове в Южната ни съседка срещу употребата на "Македония" в евентуалното ново име на Бившата югославска република Македония.


Според протестиращите в името на държавата не трябва да се споменава "Македония" по никакъв начин, което би изключило всичките предложени до момента имена.


С гръцки знамена демонстрантите се събраха пред паметника Александър Макдеонски в считания за негов роден град Пела. Те издигнаха плакати с надписи "Заев, трябвало е да се родиш македонец, не можеш да станеш такъв" – визирайки министър-председателя на Република Македония.


"Има само една Македония и тя е гръцка, няма да я предадем на никого. Македония е напоена с кръвта на гръцките воини, македонските воини", скандираха протестиращите.


Големи протести имаше в общо 25 града в Северна Гърция. Те се надяват гръцките власти да вземат под внимание волята им и да втвърдят тона към Скопие.


Според последните данни най-вероятните нови имена са "Нова Македония" или "Северна Македония".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 22:55 · 08.06.2018
Да сe кръсти Охридска България И готово какво толко
Потребител · 15:37 · 08.06.2018
Ха ха поне някой си отстоява националния интерес за разлика от нас. Няма такава държава - името е гръцко, хората наши и албанци. Просто и кратко
Потребител · 01:57 · 08.06.2018
Ето разсекретената тайна чрез Свещения шифър от блога ни http://bezistena.blog.bg и на вярната прокламация "Македония е Българска!"

МАКЕДОНИЯ Е БЪЛГАРСКА на=
на Българи Кан (Жреци) на Майка Диана и Иса –

на жреците от Дуло на Българските Богове Демиурзи, за които ви просвещаваме в блога ни
Потребител · 01:51 · 08.06.2018
Ето чия е Македония и какво означава името ѝ по правилата на Свещения шифър от блога ни http://bezistena.blog.bg

МАКЕДОНИЯ=МАКЕ ДИЯНО=Майка Диана

От нашия блог с 1100 статии по темата ще научите коя е Майка Диана
Потребител · 18:03 · 07.06.2018
както днешите тракийци не са траки така и днешните македонци не са древните.Александър Велики е македонски цар Самиул е български цар. През Средновековито тази земя се е наричала Кумитчевица.
Потребител · 15:00 · 07.06.2018
Нахалствотогръцко няма граници - "имало било само една Македония и тя била гръцка"!!! А къде са българска Македония и къде остава сегашната Македонска държавица? Забравих, че в Солун са живели колко много българи, а и сега живеят. Най-добре ще е да се нарича Западна България.
Потребител · 14:34 · 07.06.2018
Gluposti.Makedonia e bulgarska.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент