09:15 ч.

13.04.18

1 мин.

0

0

0

Германия ще удължи граничния контрол по границата си с Австрия

от редактор |

Германия ще удължи граничния контрол по границата си с Австрия

Германия ще удължи граничния контрол по границата си с Австрия и след 12 май.


Вчера германският вътрешен министър Хорст Зеехофер съобщи, че е поискал разрешение за това от Европейския съюз. Силно се надявам, че това искане, продиктувано от политиката за сигурност, ще бъде удовлетворено, каза той в Париж.


Още през март канцлерът Ангела Меркел подкрепи запазването на граничния контрол.


Страните от Шенгенското пространство могат да извършват контрол по вътрешните граници на Европейския съюз само когато има сериозна заплаха за обществото или за вътрешната сигурност, напомня ДПА.


Германия въведе граничния контрол през септември 2015 г. заради масирания приток на бежанци, влизащи от Австрия. Проверките се извършват по трансграничните магистрали и на различни места по границата.


„Бихме предпочели да има охрана на външните граници на Европейския съюз, така че да не се налагат проверки по вътрешните граници – каза Зеехофер на среща с френския си колега Жерар Колон. – Но докато не е гарантирана охрана по външните граници, трябва да охраняваме и контролираме вътрешните граници на някои места".


Сега временен контрол по вътрешните граници се извършва в шест страни от Шенгенската зона, добавя ДПА.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент