Гърция предупреждава: На Балканите има бойци на "Ислямска държава"

Гърция предупреждава: На Балканите има бойци на "Ислямска държава" | StandartNews.com

"На Балканите има бойци на Ислямска държава", смята гръцкият министър на обществения ред Никос Тоскас в интервю пред гръцките медии и цитирани от БНР.

Действително в Балканските страни се намират между 900 и 1500 бойци, които са се сражавали на страната на Ислямска държава.Това съобщи пред гръцките медии Никос Тоскас. Той отказа да посочи конкретно страните, в които действат екстремистите. Конкретизира само, че в Гърция няма данни за наличието на джихадисти или техни бойци.

Властите на европейските страни на Балканите са в пълно сътрудничество и засега няма опасност от терористичен акт, потвърди гръцкият министър.

Медиите допълват информацията, че балкански страни като Гърция и България се използват за транзитен преход на екстремистите. Властите нямат данни за организиране в тези европейски страни на структурни организации, подготвящи или изпращащи бойци към Ислямска държава, съобщават гръцките медии.

Министър Тоскас изрази убеждение, че и в страните извън Евросъюза бойците на Ислямска държава са под контрол на властите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай