Гърция обяви 24-часова общонационална стачка

Гърция обяви 24-часова общонационална стачка | StandartNews.com

24 часова общонационална стачка е обявена в Гърция за днес. Стачните действия ще обхванат и обществения транспорт - автобуси, тролейбуси, метро, железопътен транспорт и кораби. От българското външно министерство препоръчват на пътуващите към южната ни съседка да се информират предварително за разписанията на превозните средства и за алтернативен транспорт.

В общонационалната стачка в съседна Гърция ще участват най-големите синдикати в страната - Съюзът на държавните служители, Общата федерацията на трудещите се, преподаватели и Общогръцката федерация по корабоплаване, съобщиха от българското Външно министерство.

Гърците отново на протест срещу увеличаване на данъците

Очаква се протестните действия да се отразят на транспорта. По информация на българското посолство в Атина, тролейбусите и автобусите в страната няма да се движат от началото на работния ден днес до 09,00 ч. и от 21,00 ч. до края на работния ден. Общогръцката федерация по корабоплаване е обявила стачката да започне в 00,01 ч и да приключи в 24.00 ч, като в тези часове морски транспорт няма да се движи.

В тази връзка Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пребиваващи или пътуващи до Гърция да се информират предварително за разписанията на превозните средства и възможните алтернативни връзки с друг вид транспорт. Стачката е предизвикана от решението на Атина да отвори пазарите на електроенергия и природен газ, препоръчано от международните кредитори на страната, както и да гласува промени в кодекса на труда, които биха създали трудности пред синдикатите за организиране на протести.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай