08:50 ч.

14.12.17

2 мин.

0

0

0

Гърция обяви 24-часова общонационална стачка

от редактор |

Гърция обяви 24-часова общонационална стачка

24 часова общонационална стачка е обявена в Гърция за днес. Стачните действия ще обхванат и обществения транспорт - автобуси, тролейбуси, метро, железопътен транспорт и кораби. От българското външно министерство препоръчват на пътуващите към южната ни съседка да се информират предварително за разписанията на превозните средства и за алтернативен транспорт.


В общонационалната стачка в съседна Гърция ще участват най-големите синдикати в страната - Съюзът на държавните служители, Общата федерацията на трудещите се, преподаватели и Общогръцката федерация по корабоплаване, съобщиха от българското Външно министерство.


Гърците отново на протест срещу увеличаване на данъците


Очаква се протестните действия да се отразят на транспорта. По информация на българското посолство в Атина, тролейбусите и автобусите в страната няма да се движат от началото на работния ден днес до 09,00 ч. и от 21,00 ч. до края на работния ден. Общогръцката федерация по корабоплаване е обявила стачката да започне в 00,01 ч и да приключи в 24.00 ч, като в тези часове морски транспорт няма да се движи.


В тази връзка Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пребиваващи или пътуващи до Гърция да се информират предварително за разписанията на превозните средства и възможните алтернативни връзки с друг вид транспорт. Стачката е предизвикана от решението на Атина да отвори пазарите на електроенергия и природен газ, препоръчано от международните кредитори на страната, както и да гласува промени в кодекса на труда, които биха създали трудности пред синдикатите за организиране на протести.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент