15:00 ч.

04.01.17

4 мин.

0

0

0

Евроспорт е новият Дом на олимпийските игри в Европа

от Стандарт |

Евроспорт е новият Дом на олимпийските игри в Европа

Първият ден от 2017 г. постави началото на едно забележително пътешествие за Евроспорт. От този ден каналът официално става новият Дом на олимпийските игри в Европа. Олимпийското лого на Евроспорт очертава настъпването на една нова ера за номер едно спортна дестинация в Европа и за олимпийските игри - най-значимото спортно събитие в световен мащаб.


Логото съчетава два емблематични елемента от идентичността на Евроспорт и на олимпийските игри, като изобразява почетната стълбичка – символ на спортното отличие и мечта на всеки спортист по света.


Представянето на логото бе направено в ефир по всички екрани на Евроспорт, през Eurosport Player, Eurosport.com и в профилите на Евроспорт в социалните мрежи непосредствено преди началото на състезанието в Гармиш-Партенкирхен от легендарната верига по ски-скокове „Четирите шанци". Събитието е само малка част от стотиците часове излъчване на живо на Световната купа и на Световното първенство в зимните спортове в ефира на Евроспорт. Живите предавания ще проследят всяка крачка от пътешествието на спортистите до Пьончан 2018.


Като част от представянето на новата бранд идентичност, Евроспорт излъчи за първи път специалното видео на канала, посветено на олимпийските игри. То проследява пътешествията на двама спортисти от тяхното ранно детство до решаващия момент на състезанието, като показва отдадеността, преодоляването на изпитанията, победата и стъпването на почетната стълбичка.


Влизайки в ролята на Дом на олимпийските игри, Евроспорт ще предостави изключително пълноценно преживяване на милиони зрители по време на олимпийските игри, като покаже всяка секунда от тях и не пропусне нито един важен момент от събитието.


„През последните 30 години мисията на Discovery е да вдъхновява хората по света, затова сега сме изключително развълнувани от възможността Евроспорт да бъде Домът на олимпийските игри в Европа и партньор на една от най-големите световни компании. От днес започва нашето пътешествие, в което искаме да предоставим едно ново изживяване на зрителите по време на олимпийските игри и да достигнем до повече хора в Европа, показвайки олимпиадата на повече екрани от всякога", сподели Жан-Бриак Перет, президент и изпълнителен директор на Discovery Networks International.


„Евроспорт се гордее с традицията си да показва толкова много зимни и летни олимпийски спортове целогодишно. Развълнувани сме от това пътешествие, което ще бъде връхна точка за Евроспорт като Дом на олимпийските игри.", каза Питър Хътън, изпълнителен директор на Евроспорт.


„Благодарение на стартиралото вече планиране и на скорошното присъединяване на Бърнард Рос, който ще бъде оперативен директор и генерален мениджър на олимпийските игри в Евроспорт, правим големи крачки в подготовката за зимните игри в Пьончан през 2018.", добави още той.


Discovery Communications и Евроспорт държат правата за ексклузивно мултимедийно отразяване на олимпийските игри от 2018 до 2024 г. в 50 държави* в Европа. Споразумението на двете компании с Международния олимпийски комитет бе обявено през юни 2015 г.


Споразумението не включва ексклузивно мултимедийно отразяване във Франция. Евроспорт е официалният канал, който ще излъчва олимпийските игри в Обединеното кралство през 2018 и 2020. Споразумението не включва Русия.


Евроспорт – номер едно спортна дестинация в Европа - запалва страстта на феновете, като ги обединява около най-големите спортни събития в света. Влизайки в ролята на новия Дом на олимпийските игри в Европа, Евроспорт ще предостави едно изключително преживяване на повече хора и на повече екрани от всякога, като доближи местните фенове до любимите им герои, показвайки техните вълнуващи истории през цялата година. Утвърден като Домът на колоезденето, Домът на турнирите от Големия шлем и Домът на зимните спортове, Евроспорт и всички негови канали – Евроспорт 1, Евроспорт 2 и Eurosportnews – достига до над 236 милиона потребители в 94 държави в Европа, Азия, Африка и Близкия изток. Eurosport.com е номер едно уебсайт със средно 14,5 милиона уникални потребители на месец. Онлайн платформата Eurosport Player е достъпна по всяко време и на всяко устройство в 52 държави. Eurosport Events е специализиран в организирането и популяризирането на спортни събития. За повече информация посетете corporate.eurosport.com.


Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK) задоволява любопитството и ангажира най-запалените почитатели на документалистиката с портфолио от висококачествени документални, спортни и детски канали. Достигайки до над 3 милиарда абонати чрез платена телевизия и безплатни платформи в 220 държави, портфолиото на Discovery включва телевизионните канали, начело с Discovery Channel, TLC, Animal Planet, ID Xtra, Discovery Science,


Turbo/Velocity както и американския джойнт венчър OWN: Oprah Winfrey Network в САЩ, Discovery Kids в Латинска Америка, и Eurosport, водещият доставчик на локално значимо висококачествено спортно съдържание в Европа. Discovery достига до зрителите на всички платформи чрез дигиталните програми на Discovery VR, ОТТ оферти и възможност за гледане на телевизия по всяко време, на всички устройства, включващи Eurosport Player, Dplay, както и продуктите, предоставящи телевизия по всяко в GO портфолиото на компанията – TVE апликации и Discovery K!ds Play.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент