15:45 ч.

29.08.18

1 мин.

0

7

0

Eвропейците искат премахване на лятното часово време

от редактори |

Eвропейците искат премахване на лятното часово време

Снимка: cnet.com


Над 80 процента от европейците, участвали в онлайн допитване, искат да бъде премахната практиката да се превъртат стрелките на часовниците пролет и есен. Това съобщи днес германският вестник "Вестфаленпост", цитиран от ДПА.


В допитването на Европейската комисия от началото на юли до средата на август взеха участие 4,6 милиона души. Това е рекордно участие в онлайн сондаж на ЕС. Над три милиона от гласовете бяха дадени на територията на Германия.


От хората, предпочитащи да спре смяната на часовото време, повечето предпочитат да се запази за постоянно лятното часово време.


Говорителка на ЕК каза снощи, че Еврокомисията ще проучи подробно резултатите, преди да направи каквито и да било публични изявления.


Макар да не е правно обвързващо, допитването може да послужи като основа за законодателни действия, необходими за промени в нормативната уредба. Всяка окончателна реформа трябва да бъде одобрена от Европейския парламент и държавите членки.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 20:19 · 03.09.2018
ти вeрно си адски тъп
Потребител · 12:43 · 01.09.2018
Да ама пиянката UInкer рави обратното остава лятното идиота
Shopeto · 15:18 · 03.09.2018
@Потребител Юнкер не може да решава такива неща сам, това да не ти е като в Русия на Путин. Европейската комисия може само да препоръча, а Евро-парламента да реши да премахне смяната на времето. Ако това стане, всяко правителство само решава дали да остави лятното или зимното (астрономическото) време за постоянно. Повечето хора искат да остане за постоянно лятното време, защото тогава имат по-дълго дневна светлина вечер (няма нищо общо с "великая Рус").
Потребител · 21:28 · 31.08.2018
ПОДДЪРЖАМ ДА 0СТАНЕ ПРЕЗ ЕСЕНТА И ЗИМАТА ЛЯТНОТО ЧАСОВО ВРЕМЕ ЗАЩОТО 1. ТАКА И ЧАСОВО СЕ ПРИБЛИЖАВАМЕ КЪМ ВЕЛИКАТА РУСИЯ И 2. ИЗПЪЛНЯВАМЕ МЕЧТАТА НА КОМУНИСТИТЕ - ДА ПРОМЕНИМ ПРИРОДАТА - ТОВА ГРИНВИЧ , МЕРИДИАНИ, ПАРАЛЕЛИ, ИЗГРЕВ ЗАЛЕЗ - МАЙНАТА ИМ - В ЕДИНЕН СТРОЙ СВЕТЪТ ЩЕ ПРОМЕНИМ !!
Потребител · 18:04 · 31.08.2018
VYRNETE BOJIETO ASTRONOMICHESKO VREME EI
Shopeto · 15:20 · 03.09.2018
@Потребител "Времето" е създадено от хората, не от богове.
Потребител · 20:20 · 03.09.2018
@Shopeto много си тъп
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент