11:50 ч.

20.09.18

2 мин.

0

6

0

Евролидерите не постигнаха успех в дискусиите си за миграцията в Австрия

от редактор |

Евролидерите не постигнаха успех в дискусиите си за миграцията в Австрия

Лидерите на Европейския съюз не успяха да постигнат значим напредък в изглаждането на различията си по въпросите на миграцията по време на снощните си разговори в австрийския град Залцбург. Единственото, за което са се договорили, е, че съюзът трябва да сътрудничи по-тясно с Египет по въпроса, съобщиха рано тази сутрин участници в срещата на върха, предаде ДПА. Изразена е била подкрепа за разговори между ЕС и Египет и за среща на високо равнище, посветена на сътрудничеството по въпроса с мигрантите и икономическото сътрудничество, която би могла да се състои през февруари в Египет. Туск ще представи тези идеи на египетския президент Фатах ас Сиси, с когото ще се срещне скоро в Ню Йорк.


Шефът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви пред ДПА, че страните членки не са постигнали достатъчно компромиси през първия ден от неформалната среща на върха. Италия, Австрия и няколко централноевропейски страни са застъпили позицията, че единственият начин да бъде спряна нелегалната миграция е да бъдат укрепени външните граници на ЕС. Те същевременно отхвърлят всякакви опити за преразпределяне на кандидатите за убежище в рамките на съюза.


Други правителства искат решаване на този висящ проблем, опасявайки се, че той ще помогне на популистките партии да спечелят значително влияние в изборите за Европейски парламент следващата година.


Някои страни се противопоставят на плановете за разширяване на пълномощията и персонала на Фронтекс - агенцията по охрана на външните граници на ЕС.


"Дискусията по вътрешните аспекти на миграцията потвърди, че различията остават", каза източник от ЕС за състоялите се разговори по време на снощната лидерска вечеря. Разговорите ще продължат днес.


Пристигайки на вечерята, Юнкер отново призова за солидарност в Европа, като добави, че тези, които отказват да приемат бежанци, трябва да споделят това бреме по други начини.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Shopeto · 14:35 · 20.09.2018
На тях веднъж вече им наложиха санкции, на България още не. Кого имаш в предвид под "източния блок"? Такъв блок вече не съществува от доста време.
И още нещо: защо изобщо смяташ, че Австрия трябва да и бъдат наложени санкции? Заради мигрантие едва ли - те там са повече от местното население.
Потребител · 14:48 · 20.09.2018
@Shopeto Еби си маиката, натрапeн идиот! На всяка статия си сe изсрал!
Shopeto · 07:41 · 21.09.2018
@Потребител И какво в моите коментари е "сране", по-точно? Нямам право на мнение ли? Освен обиди, друго да имаш на склад?
Потребител · 11:25 · 23.09.2018
@Shopeto Иа аз отдавнах костатирах че сереш навсякъде курво. Кой ти плаща за това. Как го ядеш тоя хляб като лижеш гъза на сорос.
Shopeto · 20:37 · 23.09.2018
@Потребител Как ти изобщо ядеш с тая уста....?
В нашият край на това му викаме "Крадецът вика дръжте крадеца".
Потребител · 12:55 · 20.09.2018
А да видим дали щe наложат санкции и на Австрия. Нe ми сe вярва! Наказват само нас, източния блок, като чe ли смe довeдeни дeца.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент