17:50 ч.

19.06.17

1 мин.

0

0

0

Еврокомисията с нови мерки за борба с укриването на данъци

от Красимира Темелкова, наш пратеник в Брюксел |

Еврокомисията с нови мерки за борба с укриването на данъци

Европейската комисия ще представи тази сряда нови предложения за борба с укриването на данъци. Целта е да бъдат принудени т.нар. "финансови посредници" да не помагат на хора и компании да укриват парите си на места, смятани за "данъчен рай".


Друга цел на новите предложения е страните членки да си споделят информация как работят механизмите за криене на данъци.


До края на годината трябва да има и списък на страните, смятани за "данъчен рай". Понякога парите от укриване на налози може да се използват дори за финансиране на терористична дейност, коментира източник от Брюксел.


Еврокомисията работи също така и по хармонизиране на правилата за ДДС, така че да се предотвратят трансграничните измами с данък добавена стойност. Този вид измами и загуби от приходи от ДДС в Евросъюза са в размер на 50 млрд. евро годишно.


Очаква се след внасянето на законодателни предложения тази година за възстановяване на принципа на начисляване на ДДС при трансграничната търговия в рамките на ЕС тези измами да намалеят с до 80 процента.


Данните сочат още, че през 2014 г. е имало общо 159.5 млрд. евро загуба от несъбраните приходи от ДДС.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент