16:25 ч.

08.10.18

1 мин.

0

2

0

Еврокомисията дава на ОЛАФ данни за съмнения за злоупотреби с еврофондове в България

от редактори |

Еврокомисията дава на ОЛАФ данни за съмнения за злоупотреби с еврофондове в България

Европейската комисия няма никаква търпимост към корупцията и злоупотребата със средства от ЕС, заяви днес говорител на институцията в отговор на въпрос.


Възприемаме съвсем сериозно всички изразени подозрения за злоупотреба със структурните фондове, следим медийните материали, свързани с България, добави той по повод съмненията за нарушения около обществени поръчки в строителството у нас. Ще съобщим на ОЛАФ и вече поискахме данни по тези обвинения от съответните власти, добави говорителят.


Той поясни, че ЕК е длъжна да препраща на европейската служба за борба с измамите всякакви данни, които прецени, че следва да бъдат подложени на задълбочена проверка. Говорителят отбеляза, че за неприключили проверки подробности не може да бъдат съобщавани.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 14:45 · 09.10.2018
Само че българското правителство смята корупцията за редовен начин на живот, и според тях е много хубаво нещо което може да ти се случи ако си от правилната партия или род. Кога иначе ще ти се падне толкова много за крадене, злоупотреби и шантаж.
Shopeto · 17:29 · 09.10.2018
@Потребител Точно така е. И точно за това не разбирам защо вечно се мрънка срещу Европа. Както изглежда, само от там можем да се надяваме на някакъв контрол.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент