14:50 ч.

27.04.18

1 мин.

0

3

0

Еврокомисар: България е следващият член на еврозоната

от редактор |

Еврокомисар: България е следващият член на еврозоната

Европейският комисар по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси изрази увереност, че България ще бъде следващият член на Еврозоната. Изявлението френският политик направи преди заседанието на министрите на финансите на страните от валутния съюз, което се провежда в София.


В отговор на журналистически въпрос за присъединяването на България към Еврозоната, Московиси заяви: „Нека не говорим за времеви рамки, нека разгледаме политическата картина. Каква е тя? България е ентусиазирана да се присъедини към Еврозоната и ние приветстваме този ентусиазъм. Наистина сме готови да посрещнем това. България ще бъде следващият член на еврозоната. Няма съмнение в това".


Същевременно обаче еврокомисарят предупреди: „Но ние обаче трябва да подготвим това много внимателно. Не трябва да бързаме, защото, ако пришпорваме нещата, ще се стигне до присъединяване към еврозоната, което не е перфектно. Има критерии, които трябва да бъдат изпълнени. Сред тези критерии е влизането в ERM II, където страната трябва да престои поне две години, защото влизането в еврозоната трябва да бъде позитив, а не шок".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:01 · 28.04.2018
Това си е чист "пореден морков", след което здраво теглим каруцата на бедността. От възрастни съм чувал, че Вългария през 1938 г. като Царство е била най-благоденстваща. Сега отново глупсти на "търкалета". Член на еврозоната. Или това означава - грайферни обувки, за да не се хлъзгаме по меда и маслото, който ще "потече" от еврозоната?
Потребител · 16:01 · 27.04.2018
Абe Боио ви каза бe заeт e Сeга мe можe да популни молбата догодина
Потребител · 15:57 · 27.04.2018
Е нали му се плаща заплата за отчетена дейност. Какво му пука дали сме готови или не за еврото. В крайна ще отчете, че по време на неговия мандат е поканил България в чакалнята на еврозоната и ще прибере бонуса за добре свършена работа. Само ще отбележа, че Полша и Чехия не приемат еврото, защото покачването на цените, което е неизменен процес при приемането му, ще удари износа им към същия този Европейски съюз и ще ги направи по-бедни.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент