21:15 ч.

12.04.18

1 мин.

0

0

0

Ева Майдел разговаря с вицепрезидента на Фейсбук

от редактор |

Ева Майдел разговаря с вицепрезидента на Фейсбук

„Фейсбук трябва да положи усилия, за да оправдае и възстанови доверието, което потребителите са й дали. Гарантирането на личното пространство онлайн не е само задължение на законодателните институции, но и на компаниите, които трябва да прилагат законите. Очаквам Фейсбук да се придържа към европейския регламент за лични данни – GDPR – не само в Европа, но и по света." Това каза българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на срещата си с Адам Мосери, вицепрезидент на технологичния гигант Facebook и ръководител на отдела Newsfeed.


Сред основните теми на разговор бяха прилагането на европейския регламент за защита на лични данни, използването на данни за персонализиране на потока новини в платформата, както и насърчаване на предприемачеството в Европа. „Технологичният талант на България е на световно ниво, а страната ни е сред водещите в региона по отношение на среда за развитие на стартъпи", каза още Ева Майдел.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент