16:45 ч.

08.10.18

1 мин.

0

1

0

Екоиновации донесоха Нобелова награда на американски икономисти

от редактори |

Екоиновации донесоха Нобелова награда на американски икономисти

Снимка: Туитър


Уилям Нордхаус и Пол Ромер, изследователи в областта на изменението на климата и иновациите, получиха престижната Нобелова награда за икономика, съобщи БГНЕС. Двамата печелят наградата за създаване на методи за разрешаване на някои от най-фундаменталните и неотложни проблеми: дългосрочен устойчив растеж на икономиката и благополучието на световното население.


Според изявлението на академията резултатите от изследванията на учените "значително разширяват обхвата на икономическия анализ, като изграждат модели, които обясняват как пазарната икономика взаимодейства с природата и знанието".


Научното изследване на Нордхаус показва как икономическата дейност взаимодейства с химията и физиката, което пък води до климатични промени. Работата на Ромер показва как натрупването на идеи помага за устойчив и дългосрочен икономически растеж. Неговите изследвания полагат основата на ендогенната теория за растежа, довела до много нови изследвания на регулациите и политиките, които насърчават нови идеи и дългосрочен просперитет.


Уилям Нордхаус е известен учен в сферата на икономиката на промените в климата и глобалното затопляне. Той е роден на 31 май 1941 г. в Албакърки, Ню Мексико, САЩ.Нордхаус е професор по икономика в Университета в Йейл. Пол Ромер е роден през 1955 г. Той е гост-професор на бизнес факултет на Нюйорския университет.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 23:50 · 09.10.2018
открили топлата вода...
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент