20:05 ч.

17.07.17

1 мин.

0

6

0

ЕК иска да се вдигне още пенсионната възраст

от редактор |

ЕК иска да се вдигне още пенсионната възраст

През следващите 40 години трудоспособното население в Европа ще намалява драстично. Това предупреди в доклад Европейската комисия, обяви БНР. Според статистиката в бъдеще ще има по-малко хора, които да плащат социално-осигурителни вноски, отколкото е броят на пенсионерите. За да се запази стабилността на пенсионните системи, комисарят по социалните въпроси Мариан Тейсен призова всички 28 държави, които са членки на ЕС, да вдигнат пенсионната възраст.


В момента средно четирима души работят, за да издържат един пенсионер. През 2060 г. този брой ще падне наполовина - за всеки пенсионер ще работят едва двама души. Това означава, че трябва да ангажираме повече хора на пазара на труда. Трябва да дадем възможност на гражданите, които живеят по-дълго и са в добро здраве, да работят по-дълго. В противен случай ще имаме проблеми с финансирането на пенсионните системи и други пера на социалното осигуряване", твърди Тейсен.


 ЕК препоръчва също на правителствена национални мерки за насърчаване на раждаемостта и прием на мигранти.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

xaxox · 15:49 · 18.07.2017
Направо спрете пен'ц'ийкитете. Всичко си идва на мястото. Внедрете базовия доход и да ходим да се редим на опашка за помощи.
Потребител · 07:40 · 18.07.2017
Снимката е страхотна! На бъдещия пенсионер-работник, освен специални цайси, ще му трябва и допълнително моторче. Нещо като хибрид.
Потребител · 07:08 · 18.07.2017
ЕС е обречен на гибел,защото не приема християнските ценности!Феминистите и гей-педалите ,които доминират в този сбъркан -съюз ще докарат Европа до катастрофа.Този процес вече е започнал!
Потребител · 06:44 · 18.07.2017
Айде бе, ЕС искал. На калпавия БГ уй все някой му е крив.
Потребител · 20:36 · 17.07.2017
Вместо да премахнат законите на феминистите и хомосексуалистите,които доминират в ЕС и самзават раждаемостта,тези малоумници от ЕК ще вдигат възрастта,което само ще докара страните от Европа до тотален Апокалипсис....В САЩ има много организации, които ще смажат феминизма и хомосексуализма....В Европа обаче, всичко е оставено на самотек.
Потребител · 20:24 · 17.07.2017
Нашите продажници само това чакат
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент