22:40 ч.

11.09.17

1 мин.

0

5

0

Един милион души в Барселона за независимостта на Каталуния

от Николина Александрова |

Един милион души в Барселона за независимостта на Каталуния

Близо един милион каталонци се събраха в Барселона, развявайки знамена, за да изразят подкрепата си за независимостта на Каталония от Испания, съобщи Reuters.

На тазгодишния национален ден на Каталония, бе организирано колосално мероприятие посветено на независимостта на областта. Експерти заявиха, че това показва силата на движението за независимост, само три седмици преди да се проведе референдум по въпроса.
Демонстрантите формираха човешки кули, катерейки се върху раменете си, което е каталонска традиция. На шествието имаше транспаранти с лозунги като „ще бъдем свободна страна“ и други подобни.
Припомняме, че по-рано Конституционният съд на Испания постанови, че референдумът не може да бъде проведен, тъй като е противоконституционен.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 18:42 · 13.09.2017
Ами кажи тогава за Косово... защо го отделиха и се управлява от терористи като Хачим Тачи???
Обясни международното право по този казус...
Потребител · 16:48 · 13.09.2017
Мeждународнитe норми,касаeщи самоопрeдeлeниeто имат само консултативeн характeр,тe нe могат да измeстиат или да повлиат на наи-висшиа закон на дадeна страна,а имeно конституциата!А в конституциата на Испаниа,когато e саставeна и приeта от всички eтноси,e записано,чe страната e eдина и нeдeлима,т.e. за това и рeфeрeндума e нeзаконeн,сащата логика e и за Крим!За Сkотланд e савсeм различно,тe сe присаeдиниават кам Англиа с договор прeз 16вeк,както и останалитe саставни части на Обeдинeното кралство!
Потребител · 20:53 · 12.09.2017
Е, нали уж глас народен, глас - Божи? Малко ли "нежни и не дотам нежни разводи" имаше в Европа. Един повече, един по-малко - голяма работа.
Потребител · 15:00 · 12.09.2017
бравос независими от ФИЛИП 6 зависими от путин яхтите на руската мафия са отдавна на пристанището а бедна каталуния сега живее по добре от целия свят какво ли си мислят че правят
Еми · 14:35 · 12.09.2017
Ще ,,цъфнат и завържат" ....ако се разделят с Испания. Около 3млн. за няколко месеца ще напуснат Каталуния заедно с фирмите си.После ще се гледат умно с чушките си, доматите, чесъна. Едва ли ЕС да ги изкупува? А футбола ще отиде в историята , като Аякс.Добри бяха ама....
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент