Чеченец окървави Париж

Чеченец окървави Париж | StandartNews.com

Мъжът, който снощи нападна в Париж с нож минувачи и уби един човек, преди да бъде застрелян, е идентифициран, съобщи Франс прес. Той е роден през 1997 г. в Чечения, родителите му са задържани и са под стража, съобщи съдебен източник.

Според очевидци на снощното нападение мъжът е извикал "Аллах е велик!", преди да бъде ликвидиран от полицията. Двайсет и девет годишен мъж бе убит, а четирима души бяха ранени. Двама от тях са в болница в тежко състояние.
Отговорност за нападението пое групировката "Ислямска държава".

Престъпникът е бил идентифициран по пръстови отпечатъци, защото не е носел лични документи, съобщи радио Европа-1, позовавайки се на полицията, предаде ТАСС.

Атаката бе извършена вчера вечерта около 21,30 местно време на улица Монсини, Втори район, недалеч от Парижката опера и престижните квартали около площад Вандом.

Вътрешният министър на Франция Жерар Колом опроверга снощните информации, че жертвата на терориста е жена. "Един млад мъж на 29 години загуби живота си, отново бе атакувана френската младеж", каза министърът след като посети болницата "Жорж Помпиду". "Видях най-тежко ранената от пострадалите - тя е по-добре, спасена е."

Извън опасност са другите двама ранени приятели на жената, както и четвъртият пострадал, добави Колом.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай