Бурите в Европа взеха жертви

Бурите в Европа взеха жертви  | StandartNews.com

Мощната буря "Фридерике", на места с пориви на вятъра от над 200 км/ч, отне живота на най-малко десет души в четири страни в Европа, съобщи ДПА.

Стихията предизвика на места сериозни смущения във въздушния и железопътния транспорт и взе жертви в Белгия, Холандия, Италия и Германия.

В Германия загинаха шестима души при инциденти, предизвикани от бурята, съобщи Франс прес.

В Холандия паднали дървета убиха двама мъже по на 62 години в град Зволе и град Енсхеде. В южните предградия на белгийската столица Брюксел една жена беше премазана от дърво, паднало върху колата й. В Италия загина мъж, съборен от коня си от вятъра.

Германската железопътна компания "Дойче бан" съобщи, че железопътният транспорт в цялата страна е спрян заради бурята и че ще бъде подновен, след като железопътната мрежа бъде проверена дали е проходима и дали няма повреди.

След като парализира железопътния трафик в западната част на първата икономика в Европа, "Фридерике" се запъти на изток с ветрове от над 130 км/ч, съобщиха метеорологичните служби. Някои влакове все пак тръгнаха отново вчера вечерта в Северозападна Германия, когато бурята попремина.

На места лошото време предизвика хаос и при движението по пътищата. В Холандия вятърът преобърна 66 камиона, което предизвика на места чудовищни задръствания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай