17:05 ч.

31.05.18

1 мин.

0

2

0

Брюксел ни дава 2,2 млн. евро за наводненията край Бургаско

от редактор |

Брюксел ни дава 2,2 млн. евро за наводненията край Бургаско

Европейската комисия предложи днес България да получи 2,2 милиона евро за погасяване на щетите от миналогодишните наводнения край Бургас.


В съобщението се отбелязва, че на 25 и 26 октомври миналата година в района на Бургас имаше силни бури и проливни дъждове, причинили повреди по мостове и пътища, училища и болници. Държавите от ЕС, засегнати от природни бедствия, могат да поискат различни видове краткосрочна и дългосрочна помощ. Те могат да задействат механизма за гражданска защита на ЕС.


Държавите могат да поискат помощ от фонд "Солидарност" за дългосрочните усилия за възстановяване след бедствия. Със средствата от фонд "Солидарност" Европейският съюз може да подпомогне възстановяването и покриването на част от спешните разходи, временното настаняване, почистването и опазването на културното наследство, за да се намали финансовата тежест за националните власти покрай природните бедствия.


Днешното предложение за осигуряване на помощ на България трябва да бъде одобрено от Европейския парламент и от Съвета на ЕС.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:04 · 01.06.2018
А колко ни взима?
Shopeto · 15:18 · 01.06.2018
@Потребител Блгария е една от страните, които полуават повече отколкото плащат. В случая става въпрос за извънредна, еднократна помощ.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент