13:45 ч.

18.05.17

1 мин.

0

0

0

Британските спецслужби с наръчник за борба с киберзаплахи

от редактор Росана Манева |

Британските спецслужби с наръчник за борба с киберзаплахи
Снимка: БГНЕС

Британските спец служби са подготвили за кандидатите на предсрочните парламентарни избори във Великобритания на 8 юни и за политически фигури препоръки за защита на компютърните системи и потребителските акаунти, съобщиха от националния център за киберсигурност, който е подразделение на британската спец служба Център за правителвствени връзки (Government Communications Headquarters). В документа са изброени начини за реакция при откриване на злонамерени връзки, информира БГНЕС.


Тези препоръки се подготвени след като експерти установили „атаки на хакери чрез метода фишинг (изпращане по електронна поща на съобщение, което съдържа вирус с цел кражба на информация) за получаване на достъп до електронната кореспонденция на лица, които досега са били депутати или служители на политически партии", съобщава лондонският в. „Таймс".


„Фишинг атаките вероятно ще продължат, а съобщения могат да бъдат изпращани на електронния адрес на парламента, на пощата на кандидатите с най-големи шансове да стана депутати и на членове на политически партии", посочва експертите.


Миналата седмица хакери се опитаха да атакуват компютри с операционната система Windows. Според Европол жертва на атаките са станали поне 200 000 физически и юридически лица в 150 държави.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент