Сидеров: Заздравявам коалицията

С премиера изчистихме медийно замърсени теми, обяви шефът на "Атака"

Сидеров: Заздравявам коалицията | StandartNews.com

С премиера разговаряхме, за да изчистим някои теми, които бяха медийно замърсени. Почувствах се отговорен да му обясня моето предложение към вицепремиера Красимир Каракачанов за неговата оставка. Това написа председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на „Атака“ Волен Сидеров във "Фейсбук".

"Идеята ми е за заздравяване, а не за разрушаване на управляващата коалиция. Категорично искам да кажа, че моята идея не е за оттегляне на патриотите от управляващата коалиция, както манипулативно внушават евродепутатът Джамбазки и негови колеги. Целта е управлението да продължи с нови идеи и важни решения за българския народ, свързани със стандарт и доходи. Аз съм за стабилност и добро управление. Много е важно всеки от партньорите ми в "Обединени патриоти" да надмогне егото си!", заявява още Сидеров.

Както "Стандарт" вече съобщи, в събота вечерта Сидеров поиска оставката на Каракачанов, защото и той като Валери Симеонов "не е издържал теста на властта". През уикенда шефът на "Атака" обясни, че всъщност иска лидерите на Обединените патриоти да не са в правителството, защото се откъсвали от проблемите на хората. "Имаме нужда от обновяване. Има спад на доверието в патриотите. Загубихме комуникацията. Опасявам се да не последваме съдбата на реформаторите", мотива още идеята си Сидеров. Каракачанов му отговори, че "творчески" ще обмисли предложението и ще отговори във вторник, когато има коалиционен съвет на управляващите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай