Бойко обеща: Истанбулската конвенция ще стане факт /ВИДЕО/

Бойко обеща: Истанбулската конвенция ще стане факт /ВИДЕО/ | StandartNews.com

ВИДЕО - ТУК

Истанбулската конвенция ще стане факт. Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

"Всички парламентарни групи в ЕП показаха доброжелателност към България. Не бива да се губи време, всички заявиха подкрепата си темата за Западните Балкани да се разглежда в този момент. Ако не започнем веднага да работим по интеграцията на Западните Балкани, ще настъпи демографска криза и тогава най-лесно идват популистките партии на власт", допълни Борисов.

"Важни са дългосрочната финансова рамка, кохезионната политика, темите миграция, селскостопанската политика, дигиталната икономика, киберсигурността. По основните направления трябва да се намери начин да бъдат финансирани. В Европа предизвикателствата са много", добави Бойко Борисов.

"Успехът на Българското председателство е успех и за Европейския парламент, и за Европа. Ще се стараем много, гарантирам. Аз имам много добър диалог с колегите от Вишеградската четворка, ние знаем какво е да има банани само за Нова година. Вишеградската четворка е жизненоважен елемент в обединена Европа", поясни българският премиер.

"Благодарение на държавите донори и европейската солидарност, ние сме конкурентоспособни в жп линии и инфраструктура. В едно семейство, ако се мерим кой живее по-добре, няма как да имаме успех. София е образец за Европа", каза още Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай