08:25 ч.

25.05.18

2 мин.

0

1

0

Бойко Борисов на аудиенция при папа Франциск

от редактор |

Бойко Борисов на аудиенция при папа Франциск

Българският премиер Бойко Борисов днес ще бъде на аудиенции при папа Франциск.


Главата на римокатолическата църква по традиция приема делегации от държавници на България за празника на буквите.


Министър-предсдеателят от вчера е в Рим като през целия ден той отбеляза празника заедно с македноския си коелга Зоран Заев.


По традиция делегацията от България подарява подаръци на папата. Папа Франциск ще получи от министър-председателя Бойко Борисов и от българската делегация картина на художника Павел Митков, изобразяваща св. Иван Рилски и пещерата, в която е живеел, копие от Четвероевангелието на цар Иван Александър и разсад за 33 маслодайни рози от Казанлък, за да си ги засади във Ватикана.


Аудиенцията при папата е част от двудневното посещение на българската делегация в Рим, ръководена от Борисов.


През вчерашния ден българският премиер и представителите на делегацията ни почетоха съвместно с македонския министър-председател Зоран Заев и представителите на македонската делегеция паметта на св. Кирил при гроба му в „Сан Клементе" в Рим, а по-късно двете делегации посетиха базиликата „Санта Мария Маджоре", където за първи път е благословена славянската писменост. Двамата премиери присъстваха и на молебен за здраве и успехи на българския народ, а по-късно бяха заедно и на прием в българското посолство в Италия, като преди това поднесоха венци пред паметника на светите братя Кирил и Методий, който се намира в двора на посолството.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

,.., · 14:52 · 25.05.2018
,..,,.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент