12:00 ч.

05.07.18

1 мин.

0

4

0

Борисов в Сараево: На Балканите трябва да продължим по пътя за НАТО и ЕС

от редактор |

Борисов в Сараево: На Балканите трябва да продължим по пътя за НАТО и ЕС

"Курц възприе темата за Западните Балкани като приоритет и на тяхното председателство, така че можем да сме спокойни, че темата ще продължава да се движи."


Това каза премиерът Бойко Борисов на съвместна пресконференция с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич в Сараево.


"Има 2 неща, които са ни изключително важни. Първо - София и Скопие успяха да преодолеят различията помежду си. Съответно и Скопие-Атина подписаха споразумение за името", каза още Борисов.


"Босна и Херцеговина трябва да вземе пример и да намери решение на конфликтите, които има. Това не бяха лесни решения за политическия елит, но това отвори перспективите на Македония, Албания, Сърбия също уверено върви. Ние на Балканите трябва да продължим по пътя за НАТО и ЕС", добави той.


"България е пример за етническа толерантност, нашият модел може да бъде приложен в Босна и Херцеговина. Не се бъркаме във вашите работи, но трябва да вземете окончателно решение накъде ще вървите след изборите през октомври. Тогава ние сме на разположение да продължим да работим за успеха на Босна и Херцеговина.Убеден съм, че всички европейски колеги разчитат на вас, защото Босна и Херцеговина в НАТО означава една много силна преграда срещу радикалния ислям. И вие сте изключително важни и за ЕС", завърши Борисов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

радев · 20:32 · 07.07.2018
иначе като в югославия либия и сирия
Потребител · 06:24 · 06.07.2018
България е пример за изчезваща държава най вече
.,.,., · 19:51 · 05.07.2018
.,.,.,
Потребител · 13:01 · 05.07.2018
"....темата ще продължава да се движи." Как сe движи тeмата? С крачeнца или на вeлосипeд?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент