18:30 ч.

06.05.18

1 мин.

0

9

0

Борисов и Ципрас очакват срещата на върха в София да даде нова енергия за развитие на Балканите

от редактор |

Борисов и Ципрас очакват срещата на върха в София да даде нова енергия за развитие на Балканите

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави гръцкия премиер Алексис Ципрас за големия християнски празник Гергьовден, който се отбелязва с особена почит в двете страни. В телефонен разговор той му благодари за гостоприемството и вниманието, с което беше посрещнат при посещението си в Света гора, съобщиха от Правителствената информационна служба.


Алексис Ципрас каза, че високо цени личния ангажимент на Борисов и на българското правителство за ремонта на Зографския манастир. Той посочи, че това е жест, получил признанието на хилядите поклонници, посещаващи свещеното място.


Борисов и Ципрас обсъдиха и предстоящата Среща на върха в София. Гръцкият премиер подчерта, че както за българското, така и за гръцкото правителство стабилността, мирът и развитието на Балканите са основен приоритет. Той приветства поставянето от България в дневния ред на Европейския съюз на темата за бъдещето на страните от Западните Балкани и стабилността на континента. Ципрас подчерта също усилията на Борисов и на Българското председателство за фокусиране на вниманието на институциите за реализиране на проектите за свързаност в региона. Той посочи, че този приоритет на председателството работи за бъдещето на Европа.


По време на разговора Ципрас потвърди участието си в Срещата на върха на 17 май. Очакванията на двамата премиери са тя да даде нова енергия за развитие на региона.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 18:30 · 07.05.2018
Този докога ще седи там като задържан обвиняем неможе да излезе никъде, навсякъде е на сянка.
Потребител · 11:03 · 07.05.2018
Умнико,научи се да пишеш на български
Потребител · 10:17 · 07.05.2018
Na dnimkata zipras se podigrava s usmivkata nai niskata pensia 500 eur. Saplati prodava4ki 1200 ta i pove4e v tesaloniki s balgarite prosszi 178 lv 790 lv saplati u4iteldki miseria v sofia varna kade li be i mrasno fandakova milionerkata kak e dalaverite v mlados tja ne gi e snaela milata tja destvenizata da ama milionerka kmetiza naychta dan4e
Потребител · 10:12 · 07.05.2018
Boiko ne de li umori ot rashodki i pluskane priemi po 4ujbina i kakva polsa sa bg narod dohodite vdignaha li se bai mal.pensia stana li 509 eur kato v garzia raschifov kasa da si prebirate dezsta ot usa v nc go kasa obijda te i tebe boiko a tapia mu sin s hotel v s strua ot bk na zvetanov
Потребител · 02:07 · 07.05.2018
Чакаме бог да даде малко акъл на Борисов, че да спре да се държи като магаре в аптека.
Shopeto · 07:10 · 07.05.2018
@Потребител А ти господине за кого гласува на последните избори, ако мога да попитам? Защото всички го ругаят от години и накрая отново си го избира.
Потребител · 13:36 · 07.05.2018
@Shopeto В американските колонии няма избори, а назначение! Колкото до процедурата с урните е малък театър и реазултата от псевдо изборите е известен още преди провеждането. На хората се съобщава в около 18:00 часа на изборния ден, а дотогава няма оформен нито един протокол, защото изборния ден не е приключил. Приказката за американската 'демокрация" , може да се нарече и преход към нищото я четем всички вече 30 години. Въпросът, който си задават колонизаторите е колко още ще я четем?
Shopeto · 19:59 · 07.05.2018
@Потребител Чак пък ""американска колония"... Нали сме в Съюза, поне белгийска колония кажи.
А такова нещо като "американска демокрация" няма, демокрацията идва от Европа.
Да, светът не е справедлив, за това си прав. Има две възможнокти: всичко на парчета и почваме от начало а строим (революция) или ремонтираме каквото не ни харесва. Ти на коя идея си привърженик?
.,., · 21:25 · 06.05.2018
.,,.,
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент