13:15 ч.

22.07.18

2 мин.

0

4

0

Бивш пожарникар разкри последните думи на принцеса Даяна

от редактор |

Бивш пожарникар разкри последните думи на принцеса Даяна

Бивш френски пожарникар разкри какви са били последните думи на принцеса Даяна преди да издъхне. На 20-ата годишнина от жестоката катастрофа, един от първите притекли се на помощ проговори пред вестник „Сън", съобщава списание „Ролингстоун".


„Притекохме се на помощ като при всеки друг пътен инцидент", разказва Ксавие Гурмелон, който е с първия екип спасители, пристигнали в тунела „Понт де л'Алма".


„Веднага се захванахме за работа, за да видим кой има нужда от помощ и кой е жив. А Даяна ми каза: Боже мой, какво стана?", разказва вече бившият пожарникар.


Според Гурмелон принцесата е била в съзнание и с отворени очи, когато я е извадил от смазаната кола.


„Тя леко се движеше и видях, че е жива. Видях, че има повърхностна рана на дясното рамо, но не се виждаше нищо друго сериозно. По нея нямаше кръв", спомня си Гурмелон.


Когато спасителите я извадили от колата и я сложили на носилката, тя получила сърдечен арест.


„Направих ѝ сърдечен масаж и няколко секунди по-късно отново дишаше. Успокоих се. Мислех, че ще живее. Когато я качихме в линейката, знаех, че е жива и очаквах да оживее. По-късно разбрах, че е умряла в болницата. Много се разстроих", разказва Гурмелон.


Вече пенсионираният пожарникар заявява, че първоначално не е разбрал, че изважда от колата принцеса Даяна. Един от парамедиците му казал, след като я качили в линейката.


„Бях шокиран. Знаех коя е, но не следях отблизо британското кралско семейство. Отидох до линейката и тогава я разпознах", разказва мъжът.


Въпреки че бил ранен, бодигардът Тревор Рийс-Джоунс също се опитвал да стигне до принцесата от предната седалка на колата, спомня си Гурмелон.


„Питаше: "Къде е тя? Къде е тя?" Екипът ми му каза да се успокои и да не говори. Казах му, че никой от хората ми не говори английски, а за него е по-добре да не се мърда. Казах му да не се притеснява, защото ще се погрижим за всички", разказва още бившият пожарникар.


Той обясни, че не е говорил публично за тази трагична нощ 20 години, защото доскоро е бил все още на работа и не му е било позволено да говори за случаите, на които се отзовава.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:22 · 24.07.2018
има цял филм ДАЯНА умира месец след МАЙКА ТЕРЕЗА след като наслиедява грижата за 2 милиарда евро от фонда за милосърдие на уницеф някой я освобождава от грижата а 2 милиарда долара изчезват гледайте филми
Потребител · 01:06 · 23.07.2018
Бивш пожарникар? - Бойко ?
Потребител · 15:03 · 22.07.2018
Какво общо има Путин, бе свотаняко?
Потребител · 13:21 · 22.07.2018
DYRJAVI KOITO SI UBIVAT PRINCESITE PUTIN LI E VINOVEN?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент