12:25 ч.

04.07.18

1 мин.

0

4

0

Белград: Има увеличение на мигрантите, идващи от България

от редактор |

Белград: Има увеличение на мигрантите, идващи от България

От месец май има увеличение на броя на мигрантите и бежанците, които влизат в Сърбия от България. Това съобщиха от Републиканския комисариат за миграция и бежанци в Белград.


В Сърбия в момента има 2891 миграти и бежанци. 324 от тях са настанени в приемни центрове в област Пчиня. Там се настаняват мигрантите, които идват от Македония и България. В приемните центрове в област Пчиня броя на мигрантите е намалял с 38 за последните два месеца. За същия период има двойно увеличение на броя на мигрантите, които са дошли от България в Сърбия.


В приемния център в Босилеград в момента има 50 мигранти от Близкия и Средния изток. В приемния център във Враня - 114 мигранти, в Прешево - 85 и в този в Буяновац - 75 мигранти. Всички те са дошли от Македония. Най-много бежанци има от Афганистан, а след това са тези от Пакистан, Иран и Ирак.


Броят на тези от Сирия представлява 1.8 на сто от общия брой бежанци. От началото на 2018 година до 1 юни през всички 18 приемни центрове в Сърбия са преминали общо 8602 души. За същия период 3185 бежанци и мигранти са изразили желание да получат убежище в Сърбия, но само 78 от тях са подали молба за това.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

За България · 06:22 · 06.07.2018
Дори и неофициално България е затворила границите . Ще се употребява огнестрелно оръжие за защита на държавната граница , а в населените места ще проверяват всички съмнителни .
Потребител · 14:14 · 04.07.2018
ne e verno bace Tikvun kaza che sme neprobivaemi otkym gyza i imame kitaiska velika stena pile ne moje ot tam)))))))
Потребител · 13:40 · 04.07.2018
"Броят на тези от Сирия представлява 1.8 на сто от общия брой бежанци." Това означава, чe 98.2 на сто нe са бeжанци! Казваитe истината на читатeлитe! Подли, жалки и продажни журналисти!
Потребител · 12:52 · 04.07.2018
Ужасен ужас-увеличили са се емигрантите идващи от България и никакви цифри,напр.минали са вчера 2 души,а днес 4,ето два пъти са се увеличили,много са скромни другарите от Комисариата,в същото време пишат,че 224 са дошли от Македония-всичките.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент