11:45 ч.

04.06.18

2 мин.

0

8

0

Бавария готви план за ускоряване на депортациите на мигранти

от редактор |

Бавария готви план за ускоряване на депортациите на мигранти

Правителството на най-голямата германска провинция – Бавария, разработва собствен план за ускоряване на процедурите по разглеждане на молбите на кандидатстващите за убежище и депортирането от страната на онези от тях, които получат отказ, съобщава вестник "Der Münchner Merkur", цитиран от Агенция "Фокус".


Планът, предложен от министъра на вътрешните работи на ФРГ и лидер на Християнсоциалния съюз (ХСС) Хорст Зеехофер предвижда създаването на специални центрове за първоначален прием на мигранти, в които по ускорена процедура ще бъдат обработвани молбите им за получаване на бежански статут. Оттам насетне мигрантите ще бъдат разпределяни в други съоръжения, но само при условие, че имат шансове за убежище. Останалите ще бъдат депортирани от Германия.


Планира се също създаването на центрове за временно настаняване на лицата, които се опитват да избегнат извеждането им от страната. Правото на пребиваване в Германия ще бъде отказано на онези мигранти, които създават проблеми в центровете за бежанци или използват сила срещу полицейски служители. Властите в Бавария ще осигурят допълнителни самолети за депортиране на отхвърлените кандидати за убежище.


Към настоящия момент за осигуряването на самолетите се грижи федералното правителство в Берлин. Зеехофер подчерта, че ускоряването на процедурите по депортиране на мигрантите ще направи Бавария по- малко привлекателна за кандидатстващите за закрила.


„Бихме искали да станем образец за другите федерални провинции", подчерта лидерът на ХСС. Планът съдържа и други предложения, като например на кандидатстващите да не им бъдат раздавани пари, а специални карти, с които може да получават храна и дрехи. Съответната инициатива ще бъде разгледана в регионалния парламент в Мюнхен във вторник, 5 юни. Ако бъде одобрен, законът ще влезе в сила в началото на август.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

фес · 10:09 · 06.06.2018
Докато не вкарат в лудницата бабата никой рязан няма да си развали хатъра,бачкай тъпи германецо ,а ний на Рамадана ше хапваме агнешки дюнер и ще щипем дебели бели дупета((
Потребител · 15:45 · 05.06.2018
Може би най-накрая зацепиха ,че от тази паплач нищо не става!
ккк · 16:26 · 04.06.2018
По зомбирано,алчно и надменно племе от швабите няма-истински евреи са. Затова вече Германия ще се нарича Германистан и след години ще се молят на Путин да ги освобождава. никакви работници не им трябват-всичко вече се заменя с роботи и комп....просто се прави замяна на бялата раса с африканци и азиятци за по лесно манипулиране на масите и за пушечно месо при евентуална война с Бялата мечка от ,която ги е страх,но си точат зъбите за териториите и. Ферщеен си?
Shopeto · 21:27 · 04.06.2018
@ккк Става въпрос за Бавария, където живеят баварци. Ако търсиш шваби, следвай табелките за Щутгарт. Ако бройш и себе си към "бялата раса", съм принуден да ти кажа жестоката истина: не е необходимо с нищо да те смесват. Ти и така си лесен за манипулиране - виж си писанията, ако не вярваш и си мислиш, че само се заяждам.
Vertehest du?
Потребител · 14:14 · 04.06.2018
към Анадола.къде другаде
Потребител · 13:22 · 04.06.2018
това са празни приказки. ХСС беше и до сега на власт в Бавария, защо не се предприеха тези мерки досега? Отговорът е прост - идват избори и сега е времето на популистките обещания, които след изборите ще бъдат бързо забравени.
Shopeto · 20:36 · 05.06.2018
@Потребител Точно. Затова обикаля и да окачва кръстове по службите.
Потребител · 13:16 · 04.06.2018
Ние къде се нареждаме с нашите продажни копелета
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент