Българки от Барселона: Очакваше се

Българки от Барселона: Очакваше се | StandartNews.com

Очакваше се, че ще стане подобно нещо, обяви Адриана Ранчев, българка, която работи в Барселона за БНТ. "От две години насам има засилено полицейско присъствие. Властите си вършеха работата. Те не са спрели да правят това и в момента на атаката", каза още тя.

Не спах цяла нощ. Работя далеч оттам, но имам много приятели. Мислех цяла нощ за семейство си, защото често минаваме през Рамблас. Тази сутрин Барселона е по-тиха, коментира за bTV друга нашенка от каталунската столица Леда Гачурова.

Притеснена съм, след обед съм на работа. Работя много близо до мястото на случилото се. Работя в мол на 200 метра от площада, обяви Боряна Бонева пред Нова телевизия.

Бях на работа. Група от изплашени туристи влязоха в магазина плачейки и казвайки. Заедно с всички клиенти се втурнахме към аварийните изходи. Чуха се изстрели. После се върнахме в мола. После започнаха да ни евакуират. Първо туристите, после и нас. Беше един истински кошмар, продължи тя. Боряна потвърди думите на Адриана, че властите са очаквали подобен акт и в последните две години нивото на сугурност е било четвърта и пета степен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай