Айфеловата кула затвори заради размирици

Айфеловата кула затвори заради размирици  | StandartNews.com

Френските страдания от загубата на Евро 2016 още не утихват. След като късно снощи избухнаха размирици в столицата заради загубата на националния тим от Португалия, и през деня полицията продължава да има пробеми с опазването на обществения ред. 

Индепендънт съобщава, че органите на реда са били принудени да използват сълзотворен газ, за да разпръснат демонстрантите около Айфеловата кула. В централната зона на Париж проблеми има още от снощи, когато фенове, които не са били доуснати до стадиона, подпалили купчини боклуци около кулата, а димът стреснал местните. 

Най-сериозни са били размириците именно под Айфеловата кула, където е имало изнесени екрани, за да може запалянковците да гледат на открито представянето на националите. След загубата обаче стотици, покрили лицата си с шалове и френски знамена, предизвикали хаос в сърцето на Париж, като мятали бутилки, камъни и боклуци по полицията. 

Обособената фен зона побрала близо 90 000 души. Органите на реда направили всичко възможно грозните сцени на насилие да не се пренесат и в близкия парк. Както "Стандарт" вече писа, до момента има 40 арестувани заради хаоса след загубата на домакините от Франция. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай