Арестуваха шефа на "Ауди"

Арестуваха шефа на "Ауди" | StandartNews.com

Изпълнителният директор на „Ауди" проф. Рупърт Стадлер е арестуван заради връзката си със скандала за фалшифицирането на вредните емисии на колите, произведени от компанията майка „Фолксваген", съобщиха прокурори от Мюнхен.

От компанията потвърдиха новината за ареста и допълниха, че "г-н Стадлер е невинен до доказване на противното". „Заповедта за арест е на база опасения за укриване на доказателства", уточниха от обвинението.

Миналата седмица от прокуратурата обявиха, че Стадлер и друг член на Управителния съвет се считат за заподозрени от 30 май. „Всеки от тях е обвинен в измама за това, че пряко или косвено е участвал във фалшифицирането на удостоверенията. Става въпрос за удостоверенията за изхвърлените газови емисии от автомобилите, като въпросните са били оборудвани със специални устройства, отчитащи грешна информация и занижаващи данните при тестове", се казва още в изявлението.

Преди няколко месеца прокурорите от Мюнхен и Брауншвайг започнаха разследване във връзка с действията на „Фолксваген" и „Ауди", след като от компанията майка признаха през 2015 г., че са използвали софтуер за манипулация на отчетените газове при тестове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай