11:25 ч.

12.10.17

1 мин.

0

2

0

Албания вкара родното малцинство в проектозакона

от редактор |

Албания вкара родното малцинство в проектозакона

Българското малцинство стана деветото, което Албания ще признае. Той бе вкюлечона в проектозакон на заседание на Парламентарната комисия. 


Според албанските медии това е станало заради намеса на посолоството ни и личен разговор на премиера Бойко Борисов с колегата си Еди Рама.


В комисията имаше и остри спорове, защото до сега "горяните" не се били изтъкнали като българи. Те вече ще могат да учат български, ако съставляват 20% в съответната община. 


До този момент единственото признато малцинство бе македонското. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 05:29 · 14.10.2017
Е, ако беше малко по-добре образован в историята, щеше да знаеш, че доста от българите в Албания са мюсюлмани, също както помаците в Родопите.
Потребител · 14:29 · 12.10.2017
МНОГО ИНТЕРЕСНО БУЛГАРКИ В ПОТУРИ!!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент