Външно: Няма пострадали българи от "Харви"

Външно: Няма пострадали българи от "Харви" | StandartNews.com

Към 08.30 часа няма данни за пострадали българи в следствие на урагана „Харви" в САЩ. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи (МВнР).

По информация на Държавния департамент на Съединените американски щати (САЩ), получена в посолството на България във Вашингтон, няма данни за пострадали български граждани в следствие на урагана „Харви", засегнал в най-голяма степен щатите Тексас и Луизиана.

Българското дипломатическо представителство проведе телефонни разговори с местните центрове за операции при извънредни ситуации, местния офис на Държавния департамент (гореща линия), както и с представители на българската общност в засегнатите райони. До момента не е постъпвала информация и за български граждани, нуждаещи се от помощ. Посолството на България във Вашингтон е в контакт с местните власти и следи ситуацията.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството във Вашингтон:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай