Турците пуснаха и Мира, но с обвинение (ОБНОВЕНА)

Турците пуснаха и Мира, но с обвинение (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

И втората българка, която бе задържана в Турция, е била освободена, обяви bTV, позовавайки се на информация от Външно министерство. Мира се е присъединила към майка си, която бе пусната по-рано днес. Тя обаче няма право да напуска страната. Причината е, че й е повдигнато обвинение в пропагандиране на терористична организация.

Мира е с мярка "неотклонение" и трябва да пъти в седмицата да се радписва в полицията, обявиха от Министерство на външните работи. Така ще бъде до насрочване на делото. 

Съгласно чл. 7 от Закона за борба с тероризма (№ 3713/12.04.1991) на Република Турция за пропаганда на терористични организации" се предвижда наказание „лишаване от свобода" в размер от 1 до 5 години. Като утежняващо вината обстоятелство се посочва извършване на деянието чрез електронни или печатни медии, обявиха от Въшно. 

В генералното консулство на България в Истанбул, както и в посолството ни в Анкара продължават работа оперативните щабове под ръководството на посланик Надежда Нейнски. Двете ни мисии са в непрекъснат контакт с местните власти, както и с родителите на задържаната българска гражданка. Дипломатите ни оказват необходимото съдействие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай