Арестуваха българи в Гърция за разреждане на горива

Арестуваха българи в Гърция за разреждане на горива | StandartNews.com

Гръцката полиция арестува трима българи, участвали в канал за трафик на химикали от България. Химикалите са използвани за разреждане на горива, съобщава БНР. Полицията разполага с пълни данни за начина, по който е действала мрежата за внос на забранени химикали.

Тримата българи са арестувани в депото за съхранение на забранените за внос химикали, с които са разреждали горивата в четири бензиностанции в Атина. С цистерни от България по два пъти на седмица са внасяли химическите вещества. След това са прехвърляни на танкери и продавани на собственици на бензиностанции.

Задържани са и двама гърци, които извършвали трансфера в Атина. Два месеца полицията е следяла трафика, за да установи участниците в мрежата и пълната схема на действие. Акцията е извършена съвместно с икономическа полиция и отдел организирана престъпност.

На границата на Промахон задържаха и шофьора на една от цистерните, след като е прехвърлил химическите вещества в Атина. Конфискувани са шест танкера с голямо количество смес от разтворители. Все още няма инфирмация, коя българска фирма е износител на веществата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай