В Палестина Радев осъди глобалния тероризъм /ОБНОВЕНА/

В Палестина Радев осъди глобалния тероризъм /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Държавният глава Румен Радев е на официално посещение в Палестина.

По време на официалното посещение в Рамала българският държавен глава положи венец пред гроба на Ясер Арафат и разговаря със своя палестински колега Махмуд Аббас.

"С Палестина имаме общ враг и това е глобалният тероризъм, заяви Радев след срещата. - Видяхме какво се случи миналата седмица в Ивицата Газа. Високо оценяваме сътрудничеството между нашите служби са сигурност и ще работим така, че това сътрудничество да се развива и в бъдеще", коментира Румен Радев.

Той посочи, че на срещата със своя колега са разговаряли за проблемите в региона на Близкия Изток. „Те са изключително сложни, в някои отношения и взривоопасни. България има своите ясни позиции. Ние сме важен партньор на Палестина като участник във формирането на позициите в ООН и в ЕС. В това отношение България следва ясно изразената позиция на ЕС, че решение, дългосрочно и устойчиво на близкоизточния конфликт може да има само, базирано на принципа на двете независими държави, живеещи в мир, сигурност и разбирателство", коментира президентът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай