Турция се готви за война срещу кюрдите в Сирия

Турция се готви за война срещу кюрдите в Сирия | StandartNews.com

Турция продължава да прехвърля военна техника към границата със Сирия след заявленията от САЩ, че обучават кюрдите да охраняват сирийските граници, съобщиха турските медии, предава ТАСС.

Според данните, в района на Реханль в турската погранична провинция Хатай са отправени 24 единици техника, включително бронетранспортьори и машини за прекъсване на свръзките. Отбелязва се, че турските военнослужещи водят ежечасно наблюдение на сирийския регион Африн. В неделя Анкара вече изпрати на границата със Сирия колона военна техника, включително пет танка.

В неделя началникът на службата за връзки с обществеността на щаба на операцията Inherent Resolve, която се провежда в Ирак и Сирия от коалиция от държави, начело със САЩ, полковник Томас Вил съобщи, че Вашингтон „подготвя погранична служба за сигурност на Сирия". Според неговите думи „числеността на тази организация ще бъде около 30 хиляди души".

По-рано в понеделник, Ердоган заплаши, че „ще унищожи в зародиш" армията за защита на сирийските граници, която ще бъде подготвена от САЩ. Ердоган отново заяви, че турската армия „може да започне военната операция в сирийския регион във всяка минута".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай