Терорът на "Ататюрк" взе 41 жертви

Терорът на "Ататюрк" взе 41 жертви | StandartNews.com

Официално обявеният брой на загиналите на турското летище "Ататюрк" се увеличи. Трагедията в южната ни съседка се разраства - вече 41 са имената на починалите при жестокото нападение от камикадзета. 

Репортер на The Guardian съобщава, че е получил списък с националностите на жертвите и техният актуален брой от представител на турските власти. 

Последните цифри сочат, че 41 са починали при взривовете и стрелбата на летището, 239 са ранените, а 109 вече са минали през лекарски преглед и са пуснати. 

Ето и жертвите по националности: 5 от Саудитска Арабия, 2 от Ирак, 1 от Тунис, 1 от Узбекистан, 1 от Китай, 1 от Иран, 1 от Украйна, 1 от Йордания. 

Останалите, разделили се с живота си при терористичния акт, са турски граждани.

"Стандарт" припомня, че късно снощи три взрива разтърсиха турското летище, трето по големина и натовареност в Европа. Атентатори самоубийци откриха огън с "Калашников", а после активираха взирвните устройства на коланите си. До момента разследващите твърдят, че уликите сочат към "Ислямска държава". Организацията обаче още не е поела отговорност за случилото се. 

За повече подробности от трагедията и международни реакции следете сайтът на  "Стандарт"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай