Няма пострадали българи от наводненията в Япония

Няма пострадали българи от наводненията в Япония | StandartNews.com

Няма данни за пострадали български граждани при наводненията в Япония, при които загинаха 65 души, а десетки се водят за безследно изчезнали, информира БНР.

До момента наши сънародници не са се обръщали за помощ към посолството ни в Токио, съобщават от Министерството на външните работи. Оттам препоръчват на българските граждани да не предприемат пътувания до Япония до нормализиране на обстановката, а тези, които са в страната - да спазват инструкциите на местните власти и да са готови за незабавна евакуация при необходимост. На разположение е дежурен телефон на посолството на България в Япония.

Сред най-пострадалите префектурите са Хирошима, Ехиме и Осака. Близо 2 милиона души са евакуирани. Преустановени са учебните занятия в училищата и университетите в засегнатите региони.

Местни медии съобщават, че на места са се изсипали над 1500 литра на квадратен метър, което е три пъти повече в сравнение със средно месечните норми.

Дежурен телефон на Посолството на Република България в Япония: + 81 80 7966 5608

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай