Асад доволен от съветското оръжие от 70-те

Асад  доволен от съветското оръжие от 70-те | StandartNews.com

Сирийският президент Башар Асад е дал висока оценка на съветското въоръжение, използвано за отразяване на ракетния удар на САЩ, Великобритания и Франция по сирийски цели, предаде ТАСС. Това съобщи днес депутатът от руската Дума Сергей Железняк, член на ръководството на партията "Единна Русия", след среща на руски парламентаристи с Асад.

Железняк каза, че от гледна точка на Асад вчерашните удари са били агресия, и добави, че руските депутати споделят тази позиция. Асад се е изказал много добре за "руското оръжие, показало превъзходство над оръжието на агресорите", каза Железняк.

Тази оценка потвърди и Дмитрий Саблин, ръководителят на руската делегация. По думите му Асад е изтъкнал, че вчерашните удари са били отблъснати от Сирия "със съветски ракети, произведени през 70-те години", посочил е, че от 90-те години в американски филми руското оръжие е било показвано като "изостанало", но сега е станало ясно кой наистина изостава.

За да възстанови икономиката си, на Сирия ще са й необходими 400 милиарда долара, е заявил Асад. Важна задача е възстановяването на инфраструктурата, за което ще трябват 10-15 години и не по-малко от 14 милиарда долара, цитира Саблин думите на сирийския президент.

Той е заявил също, че не очаква в Сирия западни компании, особено в петролната и газовата сфера. Асад е казал, че е разговарял за това с руския президент Путин в Сочи и че желанието е в Сирия да работят руски компании.
Сирийският президент е приел покана да посети Русия - Хантимансийския автономен район, и е казал, че децата му миналата година са били на почивка в лагера "Артек", в Крим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай