Тилърсън: Да отложим санкциите срещу Русия

Отношенията на две ядрени сили не може да са толкова лоши, отсече държавният секретар

Тилърсън: Да отложим санкциите срещу Русия | StandartNews.com

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън призова сенаторите да отложат допълнителните мерки срещу Русия, които гласуваха преди дни. Той стори това в речта си пред Конгреса по повод бюджета на външното министерство. 

Отношенията между САЩ и Русия са на най-ниско ниво от края на Студената война, и ще стават още по-зле, заяви Тилърсън, цигиран от "РИА Новости". 

Не може двете най-големи ядрени сили в света да продължават така. Трябва да минем на друго ниво. Нещо, което ще бъде полезно за нас, за Света. Аз се страхувам, че нещата могат да станат много по-лоши. Трябва да си зададем въпрос - Какво искаме? Докъде ще доведе това? Какво ще следва след него? Искаме ли да стамибилизираме отношенията си, да обсъдим проблемите, включително и намесата в изборите ни, или ще става още по-лошо", продължи Тилърсън. 

Ако нещата не се получат, въпреки опитите ни, то аз ще бъда първият, който ще застане пред вас и ще каже: "Нищо не става!", отсече държавният секретар.

Санкциите са полезен инструмент, но не и едностранните. Когато предприемаме такива, нека видим и какво правят нашите съюзници, дали ги спазват. Иначе ще бъдат безмислени, и руският призидент (б.р. Владимир Путин) знае, че са такива", каза още Тилърсън.

Ние трябва да търсим решения, призова още веднъж той. Според Тилърсън може да бъде намерено и такова за Украйна, което да бъде приемливо и за всички страни. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай