САЩ отхвърлиха споразумението за климата

Тръмп си издейства спирачки за мигрантите и търговията

САЩ отхвърлиха  споразумението за климата | StandartNews.com

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се опълчи на останалите членове на Г7, обяви "Цайт". Той заяви, че Съединените американски щати няма да изпълнят поетите ангажименти по споразумението за климата от Париж.  Останалите шест страни обаче са в обратна позицията и Ангела Меркел обяви, че това е много добре.

В Г7 не успяха да намерят общ език и по още една тема - миграцията. САЩ блокира желанието на Италия за общо сътрудничество. Така сигнаха до следното решение: Ние разбираме, че бежанците трябва да бъдат възможно най-близо до страните на произход и да могат да се завърнат у дома, когато има условия на сигурност. Спазвайки правата на мигрантите и бежанците, ние отново потвърждаваме правото на държавите да контролират своите граници и миграционните потоци, индивидуално или колективно, за целите на националната сигурност"

Тръмп си издейства и спирачка, която ще му позволи за развива инкономическата си политика. Страните се споразумяха и за съвместно противодействие срещу протекционизма, обяви БГНС. Ето какво гласи  то: "Ние разбираме, че свободна, честна и взаимноизгодна търговия и инвестиции са основните двигатели на растежа и създаването на работни места. В допълнение, потвърждаваме ангажимента си за отваряне на пазарите и борбата с протекционизма и се противопоставяме на всяка нелоялна търговия. В същото време признаваме, че търговията невинаги е от полза за всяка от страните. По тази причина считаме, че е необходимо да се вземат подходящи мерки за всички дружества, както и всички граждани да могат да използват в максимална степен възможностите, предлагани от глобалната икономика", се посочва в текста на документа.

За сметка на това президентът на САЩ се съгласи санкциите да Русия да останат, а може и да бъдат увеличени с още седем, ако не изпълнява споразуменията в Минск. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай