Съперник на Обама пак в битката за Белия дом

Съперник на Обама пак в битката за Белия дом | StandartNews.com

Либертарианската партия на САЩ номинира бившия губернатор на щата Ню Мексико Гари Джонсън за кандидат-президент, съобщи АП. Това на практика е първият официално номиниран кандидат, който ще се бори за Белия дом през ноември.

Джонсън бе кандидат на либертарианците за Белия дом и през 2012 г., когато Барак Обама спечели втория си мандат. Тогава Джонсън взе 1% от гласовете на гражданите. Въпреки това последните проучвания му дават 10% в битката през ноември. 63-годишният Джонсън бе губернатор на Ню Мексико от 1993 до 2003 г. като представител на Републиканската партия.

В началото на ноември той ще се изправи срещу кандидатите на Републиканската и Демократическата партия, които предстои да бъдат официално избрани.

При републиканците вече няма съмнение, че номинацията ще спечели Доналд Тръмп, след като всичките му останали съперници се оттеглиха от надпреварата и прекратиха кампаниите си.

При демократите води Хилари Клинтън, но основният й опонент Бърни Сандърс още не се е отказал да се бори за номинацията.

Тръмп готов за жена вицепрезидент

Кандидатът за президент на републиканската партия в САЩ Доналд Тръмп може да избере жена за свой вицепрезидент, съобщи ръководителят на изборния му щаб Пол Манафорт. "Има много квалифицирани жени републиканки и някои от тях може да бъдат включени в списъка на претендентите", обяви Манафорт, като уточни, че самият Тръмп е посочил като ключов фактор при подбора на кандидата квалификацията, а не половата или етническата принадлежност.

Тръмп вече събра необходимия брой гласове за партийния конгрес през юли, когато номинацията му трябва да бъде обявена официално.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай