14:55 ч.

13.10.17

2 мин.

0

6

0

Посланик Рубин: ЮНЕСКО има нужда от реформи

от редактор |

Посланик Рубин: ЮНЕСКО има нужда от реформи

Да, има съвсем определено послание. Държавният секретар Рекс Тилърсън съвсем ясно го каза и ситуацията е такава. Първо, ЮНЕСКО като организация се нуждае от сериозни реформи, а ние не видяхме достатъчно реформи и позитивно развитие. Това е първата причина, обяви н.пр. посланик Ерик Рубин по повод решението на САЩ да напусне световната организация.


Втората е, че нашият закон, който мина в Конгреса, ни задължи да спрем да плащаме членската си такса, когато ЮНЕСКО прие Палестина като пълноправен член. Ние вече дължим повече от половин милиард долара и тази сума ще нараства, ако останем пълноправен член. Това е фактор в нашето решение също така, каза още той в интервю пред БНР.


Третият фактор са постоянните, последователни и увеличаващи се антиизраелски настроения, видими в това число в някои от решенията, взети от ЮНЕСКО, въпреки желанията на досегашния генерален директор и изразените от нея тревоги. Но си даваме сметка, че не тя сама взима тези решения, а страните - членки, продължи негово превъзходителство.


Ще останем член до края на 2018 година, защото такива са правилата на ЮНЕСКО, а след това ще имаме статут на наблюдател. Потвърждаваме ангажимента си към опазване на културното наследство по всички важни проекти, по които сме работили и ще работим. Ще си партнираме с ЮНЕСКО и в бъдеще във важните проекти навсякъде по света, така че не се отказваме от целите на организацията, но смятаме, че в този момент няма смисъл от това да бъдем пълноправен член, завърши Ерик Рубин.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 00:27 · 14.10.2017
Първо-няматe вeчe пари ,защото икономиката ви сe изнeсe в Китаи,второ-никои вeчe нe ви сe страхува(освeн пионкитe от източна Европа,и трeто-нe стe виe,които щe рeорганизиратe мeждународнитe организации.
Потребител · 17:40 · 13.10.2017
Свикнали са да командват и ако някои нe върви по очeртания от тях път, то рeзултатът e ясeн.
Ники · 17:35 · 13.10.2017
А сега разбрахте ли тъ..пи комуняги защо протежето ви и посмъртно не можеше да бъде избрана за шеф на ООН!!!
Потребител · 04:50 · 14.10.2017
@Ники Нe стe прави. Новата e от Франzия и какво?
Потребител · 16:10 · 13.10.2017
Претендентите за съдбата на нацистите бягат като мишки от всичко,което е ценностно и културно.Какво може да се очаква от робовладелци и варвари разпалили стотици войни и погубили милиони хора.
Потребител · 15:44 · 13.10.2017
От някой соросоид или НПОшник на ясла в някоя краварска амбасада или направа в ДД , де гиди наглеци.....
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент