18:50 ч.

08.01.18

1 мин.

0

3

0

Пентагона изстреля ракета на тайна мисия

от редактор |

Пентагона изстреля ракета на тайна мисия

След неколкократно отлагане американската частна компания "Спейс Екс" снощи изстреля "космически апарат" в рамките на секретна мисия на американското правителство, за която се знае единствено, че се нарича "Зума", предаде "Франс прес".


Ракетата "Фалкън 9" беше изстреляна от Кейп Канаверал във Флорида в 20 ч. местно време (3 ч. българско), както показаха кадри, предавани пряко от "Спейс Екс".


"Спейс Екс" и Пентагонът не отговориха на журналистическите въпроси за естеството на мисията. Компания "Нортроп Груман", изработила апарата, посочи само, че клиентът е американското правителство, а "товарът" ще бъде изведен на ниска орбита, без да прави повече уточнения.


Не е известно и дали мисията е от цивилно или военно естество. Ако обаче задачата се окаже свързана с националната сигурност на САЩ, тя няма да е първата, в която участва компанията - общо две такива устройства (сателит и безпилотен "космически самолет" Х-37В) съответно през май и септември миналата година.


Това е първото изстрелване за "Спейс Екс" през 2018 г. след рекордните 18 през 2017 г.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:10 · 09.01.2018
Обeктивност e нeобходима за Стандарт:U.S. spy satellite believed destroyed after failing to reach orbit: officials
Потребител · 15:57 · 09.01.2018
Понe обновeтe съобщeниeто - мисията сe провали напълно. Бъдeтe обeктивни.
Потребител · 16:32 · 11.01.2018
@Потребител Лeжи на дъното на Индииския оцeан.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент