Оконачателно: Тръмп отива на избори

Оконачателно: Тръмп отива на избори | StandartNews.com

Последната преграда пред Доналд Тръмп за номинацията на Републиканската партия падна. След неочакваното оттегляне на губернатора на Охайо Джон Касич от президентската надпревара, Тръмп се включва директно в надпреварата за следващия президент на САЩ, съобщава The Independent.

Касич вече е отменил планирано събитие, за да може да направи изявление в сряда вечерта в Охайо.

Той остана единственият съперник на Доналд Тръмп в надпреварата за номинацията на Републиканската партия, след като сенатор Тед Круз от Тексас се оттегли във вторник вечерта.

Въпреки че е известен губернатор, Касич спечели само своя роден щат. След като изоставаше с близо 900 делегати, Касич окончателно реши да се оттегли. Към моментът самият той все още не е обявил новината в социалните мрежи.

Касич нямал начин да осигури номинация, но обещал да лобира за своята кандидатура по време на конгреса на републиканците през юли.

Припомняме, че Касич остана единственият съперник на Тръмп в надпреварата за номинацията на Републиканската партия след оттеглянето на тексаския сенатор Тед Круз. 

По-рано Касич, все още мотивиран да спечели надпреварата за номинацията на републиканците, дори влезе в съюз с Тед Круз, за да успеят заедно да свалят Тръмп от топ позицията на вътрешните избори.

Така след оттеглянето на Касич, Тръмп остава единственият кандидат на Републиканската партия за президентските избори през есента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай