Ей Би Си: Клинтън дръпна с рекордни 12%

Ей Би Си: Клинтън дръпна с рекордни 12% | StandartNews.com

Изоставаме поради финансови причини, признаха от щаба на Тръмп

Кандидатът на Демократическата партия за Белия дом Хилари Клинтън води с рекордните досега 12%пред републиканския си съперник Доналд Тръмп по популярност сред гласоподавателите преди президентските избори на 8 ноември. Това показват резултатите от проучване на американския тв канал Ей Би Си. За бившата първа дама на САЩ са готови да гласуват 50% от анкетираните, а за милиардера - 38%.

Жената, която ръководи кампанията на Доналд Тръмп - Келиан Конуей, призна, че републиканският кандидат изостава зад Клинтън. Конуей отдаде този факт на финансови причини. По думите й Клинтън има "огромни предимства", включително финансови, които са й дали възможност да похарчи милиони за тв реклама преди вота. "Изоставаме. Тя има известно предимство", заяви Конуей в интервю за Ен Би Си. "Ние обаче не се предаваме. Знаем, че можем да спечелим", добави тя. Конуей посочи, че предизборният екип на Тръмп ще положи усилия да привлече избирателите, които още не са решили за кого ще гласуват, но и не са готови да подкрепят кандидата на демократите.

Шефът на щаба на Клинтън заяви, че това ще бъдат "най-важните избори в историята на Америка". "В секциите ще дойдат повече хора от когато и да било", каза Роби Мук в интервю за Фокс Нюз. Проучвания в традиционно републикански щати като Юта и Аризона показват, че за първи път от дълги години насам там може да победи кандидатът на Демократическата партия.
Според допитване на в. "Лос Анджелис Таймс" обаче Тръмп води с 0,3% пред бившия държавен секретар. Към 23 октомври за него биха гласували 44,4% от избирателите, а за г-жа Клинтън - 44,1%. В анкетата участвали 3028 души, отбелязва вестникът, който по традиция провежда мониторинг на политическите предпочитания на американците. Други 2 проучвания - на IBD/TIPP и на Rasmussen, дават аванс от 2% на Тръмп, а според анкета на в. "Ню Йорк Таймс" Клинтън води с 46,3 срещу 40,1%. В оспорваните щати Вирджиния, Мичиган, Пенсилвания, Ню Хемпшър, Минесота, Уисконсин, Северна Каролина, Флорида и Охайо начело е бившата пърав дама, докато Тръмп има преднина в Аризона, Айова, Джорджия и Мисури.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай