Американски конгресмен извади зареден пистолет в ресторант

Американски конгресмен извади зареден пистолет в ресторант  | StandartNews.com

Американски конгресмен извади зареден пистолет в ресторант в Северна Каролина, за да докаже, че оръжията според него са опасни само ако са в лоши ръце, предаде Франс прес.

След като показа заредения пистолет, конгресменът републиканец Ралф Норман заяви: "Няма да съм като Габи Гифърдс". Тя е бивша депутатка в Камарата на представителите, която бе простреляна в Аризона и оттогава е с увреждания.

"Който се готви да стреля срещу мен, трябва да е сигурен, че стреля точно, защото в противен случай ще отвърна на огъня", продължи Норман. Той изглежда намекна, че Гифърдс - която след нападението през 2011 г. се включи активно в кампанията за ограничаване на огнестрелните оръжия, е можело да не бъде ранена, ако е била въоръжена.

"Ако някой влезе в този ресторант и открие огън, аз показвам, че съм в състояние да защитя себе си и околните", обяснява конгресменът в декларация и добавя, че е направил тази демонстрация пред група привърженици на по-строги закони срещу огнестрелните оръжия в САЩ. "Просто показах, че проблемът не е в самите огнестрелни оръжия", добавя той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай