100 млн. гледат първия дебат Клинтън vs Тръмп

100 млн. гледат първия дебат Клинтън vs Тръмп | StandartNews.com

Близо 100 млн. зрители се очакваше да привлече първият от трите тв дебата между кандидатите за президент на САЩ на Демократическата партия Хилари Клинтън и на Републиканската партия Доналд Тръмп. Той се проведе тази сутрин българско време в университета Хофстра в град Хемпстед на Лонг Айлънд, на час път от Ню Йорк.

Числото надхвърля значително резултата от предишните президентски избори, когато първият дебат между кандидатите на двете основни партии достигна 67 млн. души. Ако рейтингът наистина бъде такъв, това ще разбие и досегашния рекорд, поставен през 1980 г. Тогава дебатът между демократа Джими Картър и републиканеца Роналд Рейгън бе наблюдаван от 81 млн. души. Преди 36 г. дебатът е бил излъчван само по 3 тв канала - Ей Би Си, Ен Би Си и Си Би Ес, докато тази година те са над 10. Излъчване ще има и по интернет, а социалните мрежи Facebook и Twitter също ще следят на живо дебата.

Дебатът е 6 седмици преди президентските избори, насрочени за 8 ноември. Той е един от силните моменти в предизборната кампания и повод за двамата кандидати отново да се представят пред избирателите, които в по-голямата си част не харесват нито единия, нито другия, отбелязва Франс прес. Дебатът е с продължителност 90 мин, в 6 части от по 15 мин, без рекламни паузи. Темите в него са три - управлението и курсът на САЩ, просперитетът и сигурността. Водещ е 57-годишният журналист Лестър Холт, водещ на вечерните новини по Ен Би Си, която е най-гледаната в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай